Vad händer när du raderar ditt konto

Vad händer när du raderar ditt konto

Det kan finnas tillfällen då du vill sluta använda WhatsApp av olika anledningar, som integritet, trötthet, säkerhet eller preferens för andra alternativ. I så fall kan du välja att radera din data från plattformen; men vet du vad det innebär att göra det? Vilka konsekvenser får det för din data, dina kontakter och dina grupper?

I den här artikeln förklarar vi allt du behöver veta om vad som händer när du tar bort ditt whatsapp-konto.

Om du tar bort ditt WhatsApp-konto du kommer att förlora konversationer och filer som delas på plattformen. Dessutom kommer ingen att kunna kontakta dig.

Ta bort WhatsApp-kontot och installera om

Att ta bort ditt WhatsApp-konto är en oåterkallelig åtgärd som innebär att ditt telefonnummer totalt kopplas bort från applikationen. Genom att göra det förlorar du alla rättigheter och förmåner du hade som WhatsApp-användare, såväl som all information som är kopplad till ditt konto.

Vad händer när jag raderar mitt konto?

Bland andra händelser, när du raderar ditt WhatsApp-konto:

  • Din profil visas inte längre i folks vän- och grupplistor.
  • All din WhatsApp-chatthistorik raderas från din enhet och molnsäkerhetskopior (iCloud eller Google plus Drive).
  • Du tas bort från alla WhatsApp-grupper och du förlorar administrationsrättigheter om du hade dem.
  • Din profilbild och din status raderas från WhatsApp-servrarna.
  • Din betalningshistorik och det länkade kontot raderas om du använde WhatsApp Pay.
  • WhatsApp-inställningarna återställs till standardvärden.

Vad händer med meddelanden som skickas till dig efter att du raderat ditt konto?

Om någon har ditt nummer sparat i sin adressbok och skickar ett meddelande till dig efter att du har raderat ditt konto, kommer de att se en enda bock bredvid meddelandet, vilket indikerar att det inte har levererats. Dock, du kommer inte att få dessa meddelanden eller någon annan WhatsApp-avisering, eftersom ditt konto inte längre finns. Om du vill ta emot WhatsApp-meddelanden igen måste du skapa ett nytt konto med samma eller ett annat nummer.

Vad händer med bilderna och videorna du fått eller skickat vía WhatsApp?

På Android-enheter, bilderna och videorna som du tagit emot eller skickat av WhatsApp sparas automatiskt i telefonens interna eller externa minne, i en mapp som heter WhatsApp. Därför genom att radera ditt konto dessa mediefiler raderas inte, men de finns kvar på din enhet. Du kan komma åt dem från en filutforskare eller från telefonens galleri.

På iOS-enheter,Bilderna och videorna som du har tagit emot eller skickat av WhatsApp sparas i telefonens fotoapplikation, så länge du har aktiverat alternativet Spara till foton i WhatsApp-inställningarna. Därför genom att radera ditt konto dessa mediefiler raderas inte heller, men de finns kvar på din enhet. Du kan komma åt dem från appen Foton eller någon annan kompatibel aplicación.

Relaterad artikel:

Vad händer med dina personuppgifter efter att du raderat ditt konto?

Enligt WhatsApps sekretesspolicy, När du raderar ditt konto försvinner alla dina personuppgifter. lagras på deras servrar, såsom ditt namn, ditt nummer, ditt fotografía och din status.

Tänk ändå på att det kan ta upp till 90 dagar innan all den informationen är helt borttagen från företagets säkerhetskopieringssystem, som det står på deras hemsida. Under den tiden kommer dina uppgifter inte att vara tillgängliga för dig eller någon på Mark Zuckerbergs företag.

Dessutom är det troligt att vissa restsalvor finns kvar i sina databaser även efter att 90-dagarsperioden har passerat, men utan att vara associerad med någon personlig identifierare. Vissa uppgifter kan inte heller raderas av juridiska eller avtalsmässiga skäl.

Dessutom, Du bör komma ihåg att radering av ditt konto inte raderar de uppgifter du har delat med andra användare eller med tredje part vía WhatsApp, såsom dina meddelanden, dina bilder eller dina videor. Den informationen kommer fortfarande att vara tillgänglig för personer i dina chattar och säkerhetskopior.

Hur tar man bort ditt WhatsApp-konto?

Om efter att ha känt till konsekvenserna av att radera ditt WhatsApp-konto, Är du fortfarande redo att fortsätta med den idén?, processen är mycket enkel och kan göras från själva applikationen. Stegen är följande:

  1. Öppna WhatsApp på din telefon och tryck på ikonen med tre prickar i det övre högra hörnet (Android) eller inställningsikonen i det nedre högra hörnet (iOS).
  2. Tryck på Inställningar och sedan på Konto, där du hittar alternativen relaterade till ditt användarkonto.
  3. Tryck på Ta bort mitt konto, som visas längst ner på skärmen med röd text.
  4. Ange ditt telefonnummer i fullt internationellt format och tryck på Ta bort mitt konto igen.
  5. Från rullgardinsmenyn väljer du anledningen till att du vill ta bort ditt konto (valfritt) och trycker på Ta bort mitt konto för sista gången.

Genom att göra detta kommer ditt konto att raderas helt och du kommer inte längre att kunna använda WhatsApp med det numret. Om du vill använda WhatsApp igen måste du skapa ett nytt konto från början.

Ta bort whatsapp-konto och återskapa det

Samtidigt som du tar bort ditt konto på snabbmeddelandeplattformen kan du skapa ett nytt konto igen, men du kommer inte ha rätt att få tillgång till data som tidigare har delats. Vi hoppas att det kommer att vara användbart för dig då att veta Vad händer när du tar bort ditt WhatsApp-konto.

Vanliga frågor:

Vad händer om jag tar bort mitt WhatsApp-konto och installerar om det?

Ja du tar bort ditt WhatsApp-konto och installerar om det, kommer alla tidigare delade meddelanden, foton, videor och annat innehåll att raderas permanent. Dessutom kommer dina kontakter inte längre att kunna se din senaste onlinestatus och profilbild så länge du inte kommunicerar med dem igen.

Vad ser mina kontakter när jag raderar mitt WhatsApp-konto?

När du tar bort ditt WhatsApp-konto kommer dina kontakter att sluta se din senaste anslutningsstatus och profilbild. Istället kommer de att se en inbjudningsknapp bredvid dig så att de kan skicka länken till dig för att gå med i plattformen.

Hur lång tid tar det att radera ett WhatsApp-konto?

Kontot raderas direkt från WhatsApp, även om data kan finnas kvar på företagets servrar i 90 dagar, utan att Misión eller någon annan enhet kan komma åt det som finns i det.

Vad händer om jag raderar mitt WhatsApp-konto, kan jag återställa det?

När du tar bort ditt WhatsApp-konto kan du inte återställa dess data, men du kan skapa ett nytt konto med samma nummer.

Du kanske också är intresserad av:

Vi hoppas att du gillade vår artikel Vad händer när du raderar ditt konto
och allt som har med saker att göra inom teknikvärlden, mobiltelefoner och den tekniska världen.

 Vad händer när du raderar ditt konto
  Vad händer när du raderar ditt konto
  Vad händer när du raderar ditt konto

Intressanta saker att veta innebörden: Dator

Här lämnar vi också ämnen relaterade till:Teknologi