Tillbehör

Vad det betyder att meddelanden försvann avaktiverades i WhatsApp

Fick du ett meddelande som sa “en kontakt har stängt av försvinnande meddelanden” på WhatsApp? Nu måste du undra vad är meddelanden som försvinner i WhatsApp och vad betyder den varningen? Försvinnande meddelanden är den nya funktionen i WhatsApp. Låt oss se i detalj vad meddelandet “Försvinnande meddelanden har avaktiverats” betyder i WhatsApp.

Whatsapp försvinnande meddelanden inaktiverade dvs fr

Vi kommer att prata om vad som försvinner meddelanden på WhatsApp, innebörden av varningsmeddelandet “Försvinnande meddelanden har inaktiverats”, vad som händer när du inaktiverar försvinnande meddelanden och hur du aktiverar eller inaktiverar försvinnande meddelanden i det här inlägget.

Låt oss börja.

Vad är det för meddelanden som försvinner i WhatsApp?

Om WhatsApps tillfälliga status inte räckte har Facebook lanserat en annan liknande funktion på WhatsApp som heter Disappearing Messages. Funktionen fungerar för både individuella och gruppchattar. Facebook lade nyligen till en funktion för saknade meddelanden till alla sina appar. Facebook Messenger och Instagram fick ett försvinnande läge där meddelanden självförstörs efter en viss tid. På samma sätt fick WhatsApp funktionen att försvinna meddelanden.

Whatsapp-meddelanden som försvinner inaktiverade vilket betyder 6

I grund och botten, när försvinnande meddelanden är aktiverade i en personlig eller gruppchatt, kommer meddelanden som skickas tills funktionen stängs av automatiskt att försvinna från chatten efter sju dagar, precis som WhatsApp-status försvinner efter 24 timmar.

Vad betyder varningen ‘Försvinnande meddelanden avstängda’?

I grund och botten, när en användare aktiverar försvinnande meddelanden i chatten, meddelar WhatsApp chattdeltagarna genom att visa ett varningsmeddelande i chatten. De kommer att se “aktiverade försvinnande meddelanden”.

Whatsapp-meddelanden som försvinner inaktiverade vilket betyder 1

På samma sätt, när de försvinnande meddelandena är inaktiverade, återkommer WhatsApp för att meddela i chatten om utvecklingen. Det är därför du ser “inaktiverade försvinnande meddelanden”.

Whatsapp-meddelanden som försvinner inaktiverade vilket betyder 2

I en en-till-en-chatt kan du eller den andra personen aktivera eller inaktivera funktionen Försvinnande meddelanden. Observera att om du aktiverar funktionen kan den andra personen också inaktivera den. Så, kontrollen vilar på alla deltagare i en konversation. Det är dock bara gruppadministratörer som kan slå på eller av funktionen i WhatsApp-grupper.

Så den som slår på eller av den kommer att nämnas i meddelandet som visas i chatten. Det är WhatsApps sätt att meddela alla deltagare om förändringen, och ingen kan dra fördel av den eller väcka okunskap om det inte är avsiktligt.

Vad händer när meddelanden som försvinner försvinner

Som nämnts ovan, när försvinnande meddelanden är aktiverat, kommer meddelanden som skickas under den perioden att raderas automatiskt inom 7 dagar. Men när du stänger av Försvinnande meddelanden kommer all text och media du delar fortfarande att visas som vanliga meddelanden. Alla meddelanden som har citerats eller vidarebefordrats kommer fortfarande att visas.

Reglerna är något annorlunda för media som tas emot under perioden för saknade meddelanden. I grund och botten, om automatisk nedladdning av media är aktiverad i WhatsApp, sparas media också i ditt galleri. Även om media kommer att tas bort från WhatsApp-chatt efter 7 dagar av meddelanden försvinner, kommer det inte att tas bort från din telefon. Du måste ta bort den från telefonens lagring manuellt.

Alternativt kan du inaktivera den automatiska medianedladdningsfunktionen i WhatsApp. För det, gå till WhatsApp-inställningar > Lagring och data. Du hittar avsnittet för automatisk nedladdning av media. Välj No Media från alla tillgängliga alternativ eller avmarkera rutorna bredvid de tillgängliga alternativen beroende på vad som är tillgängligt.

Whatsapp-meddelanden som försvinner inaktiverade vilket betyder 9

Hur man aktiverar eller inaktiverar försvinnande meddelanden i personliga chattar och gruppchattar

Aktivera eller inaktivera försvinnande meddelanden i individuella chattar

Om någon har stängt av försvinnande meddelanden kan du aktivera dem igen om du vill att några meddelanden ska försvinna i framtiden.

Följ dessa steg för att aktivera eller inaktivera meddelanden som försvinner:

Notera: Skärmdumpar tas på en Android-telefon, men stegen är desamma för iPhone.

Steg 1: Öppna WhatsApp-chatten där du vill aktivera eller inaktivera försvinnande meddelanden.

Steg 2: Tryck på kontaktens namn högst upp i chatten. Tryck på Försvinnande meddelanden.

Whatsapp-meddelanden som försvinner inaktiverade vilket betyder 3
Whatsapp-meddelanden som försvinner inaktiverade vilket betyder 4

Steg 3: Markera rutan bredvid På eller Av för att aktivera respektive inaktivera försvinnande meddelanden.

Whatsapp-meddelanden som försvinner inaktiverade vilket betyder 5

Aktivera eller inaktivera försvinnande meddelanden i WhatsApp-grupper

I likhet med andra privilegier som WhatsApp-gruppadministratören åtnjuter, har bara de rätt att aktivera eller inaktivera försvinnande meddelanden i gruppchattar. Så öppna WhatsApp-gruppen där du vill aktivera eller inaktivera försvinnande meddelanden. Tryck på gruppnamnet högst upp i chatten. Tryck på Försvinnande meddelanden och aktivera eller inaktivera dem på nästa skärm.

Whatsapp-meddelanden som försvinner inaktiverade vilket betyder 7
Whatsapp-meddelanden som försvinner inaktiverade vilket betyder 8

den försvinnande handlingen

Så här fungerar den nya funktionen för försvinnande meddelanden, och nu vet du vad varningsmeddelandet betyder. Om meddelanden försvinner, när de aktiveras i en chatt, kommer meddelandena att försvinna automatiskt efter sju dagar.

Även om funktionen låter säker och bra har den kryphål. Till exempel kommer de citerade meddelandena fortfarande att visas, men originaltexten försvinner om den skickas när de försvinnande meddelandena aktiverades. På samma sätt kan vem som helst ta en skärmdump av meddelandet eller kopiera och klistra in meddelandet i en annan app eller tjänst. Därför bör du bara använda den med personer du kan lita på och undvika att dela känslig information.

Relaterade inlägg

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK