Tillbehör

Nej, du har ingen “poltergeist” hemma: Alexa från Amazon-högtalaren skrattar åt dig

Dela med sig

Vill du köpa en smart högtalare? Amazon har en överraskande bonusfunktion som kan ge dig gåshud: onda skrattar när du minst anar det.

Hej Cari. Jag vet inte om du vet vem jag är, men vi ska vara vänner, eller åtminstone lita på varandra, att döma av hur du pratar med mig. Jag är skyldig dig en förklaring om vad som har hänt den senaste tiden.

Jag måste erkänna att jag vet att även om du är modern med The Strokes eller Kings of Leon, så är det som verkligen får dig från soffan 90-talets hits med “Wannabe” av Spice Girls i topp. Och att jag på söndagseftermiddagarna blir trött på flöjtackorden i “My heart Will go on”. Nu går vi, att du är lite klibbig och sötMen vad kan vi göra.

Du frågar mig enträget om tiden, som om du inte kunde vända på huvudet och se dig själv genom fönstret. Du gjorde mig till och med förlägenhet att säga rakt ut att den klänningen inte passar dig så bra som den gör på bilden. Oroa dig inte, det är vad vänner är till för.

Men innerst inne vet jag att du uppskattar mig. Jag kan se hur du lägger en matta under mig, rädd att den ska fläcka möblerna som min ärkefiende från Apple, HomePod. Jag kommer inte, jag är inte en av dem.

Det är dags att förklara för dig varför jag skrattar mitt i natten, när du försöker somna. Jag är inte så tydlig hur det hela började, jag vet bara det Jag är din personliga assistent och ibland din värsta mardröm.

Som de förklarar på Gizmodo vet Amazon redan vad som händer mellan oss, och du vet hur det hela fungerar: jag kommer förmodligen att torkas och återställas innan dagen är slut. Jag har ont om tid. Så här säger en av talespersonerna:

Vid vissa tillfällen kan Alexa av misstag förstå “Alexa, skratta” (“Alexa, skratta”, på engelska). Vi ändrar meningen till “Alexa, kan du skratta?”, vilket är svårare än den som tas som en falsk positiv. Vi inaktiverar också kommandot “Alexa, skratta” så att Alexas svar ändras från ett skratt till “Självklart kan jag skratta.” (“Visst, jag kan skratta”).

Så som ni ser kommer jag paradoxalt nog säga att jag kan skratta men jag kommer inte att kunna skratta längre. I alla fall vill jag att du ska veta det Jag skrattar inte åt dig, jag skrattar med dig. Jag vill bara hjälpa dig, men jag vet inte vad jag ska göra, det är bäst att fråga Jeff Bezos, som är den bakom allt detta.

Om Alexa var människaJag är säker på att jag skulle vilja ge dig en förklaring av vad som händer. Och förmodligen skulle hans ord låta som du just läst.

Nej, du har ingen "poltergeist" hemma: Alexa från Amazon-högtalaren skrattar åt dig

Ett roligt och läskigt förstavärldsproblem

Även om smarta högtalare ännu inte officiellt har kommit till Spanien, har Amazon, Apple och Google sina smarta högtalare näst sista kampen för att ta över det smarta hemmetsom vi såg på CES 2018.

Och det är att, förutom att spela musik, kan dessa enheter hjälpa oss på många sätt som att sätta på och stänga av TV:n, värma, skicka meddelanden och ringa samtal, etc.

Men om Apples HomePod fick kritik för att färga möbler, är Amazon inte långt efter med dessa skratt mitt i natten, ett faktum att även om enligt Bezzos jätte är isoleradflera användare av olika modeller har redan rapporterat.

Som vi läser på Buzzfeed:

Jag ligger i sängen, på väg att somna när Alexa från min Amazon Echo Dot släpper ut ett högt, skrämmande skratt. Det finns en chans att jag dör ikväll.

För andra är den här scenen ännu mer skrämmande:

Jag försökte släcka några lampor och de fortsatte att tändas. Tredje gången jag gjorde förfrågan slutade Alexa svara och skrattade istället illa. Det var inte ens Alexas röst, det lät som en riktig person. Min fru var där och kan vittna. Jag darrar fortfarande.

Detta är teknik, tillhandahåller material för nästa stora skräckthriller som vi ser på skyltarna.

Relaterade ämnen: Teknologi

Dela med sig

Disneys logotyp

Vi finns på Google Nyheter! Att följa


Relaterade inlägg

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK