Jazztel Maximum Speed ​​​​ADSL Eller tar de oss

Jazztel Maximum Speed ​​​​ADSL Eller tar de oss

Då och då berättar jag gärna om min erfarenhet som kund till ett företag eller en produkt. I det här fallet kommer jag att prata om Min erfarenhet som Jazztel maxhastighet ADSL-kundeller snarare, som en tidigare kund till Jazztel maxhastighet ADSL.

Och det är att jag under de senaste 10 åren har varit kund hos detta telefonbolag som jag hade kontrakterat med DSL maximal hastighet + den fasta telefonlinjen och samtal. 10 år där jag praktiskt taget inte haft några problem, och de få som jag haft har snabbt lösts av Jazztels kundtjänst.

Jag kom till det här företaget på flykt från priserna och hastigheterna hos Movistar och i Jazztel hittade jag möjligheten att anställa en DSL maximal hastighetvilket enligt mitt geografiska område det mesta jag skulle få skulle vara 20 Mbtill ett mycket lägre pris än vad han betalade tidigare.

Som jazztel kundjag kollade hur en av dessa 20Mb ADSL maxhastighet faktiskt fått runt 15 Mbnågot logiskt i fallet med ADSL-anslutningar.

Som jag har berättat, de få problem jag har haft med jazztel Jag har löst dem snabbt. Från offertprisförnyelse med ADSL + ringer upp till möjligheten att överföring av linje till annan adress.

ADSL full hastighet eller inte

mina problem med jazztel De börjar på sommaren, närmare bestämt juni månad då jag ser att min linje inte går särskilt bra. Avmattningar och särskilt nedskärningar i raden som gör det omöjligt att spela en línea på PlayStation. Naturligtvis kontaktar jag jazztel för att meddela dem om problemet och efter relevanta filterbyteskontroller, direktanslutning av routern till TPR, fjärrstart, etcétera., vid det fjärde samtalet går säljaren med på att skicka mig vidare till den tekniska tjänsten, som efter att ha kontrollerat stabiliteten av min linje Den bekräftar att den lider av skärsår, så den öppnar en incidentrapport för en tekniker att komma hem till mig.

24 timmar senare anländer en tekniker till mitt hem och utför en serie tester på min linje och kontrollerar skärsåret jag lider. Lösningen han tog var att byta anslutningen av min linje i ytterboxen till ett annat uttag.

jazztel Han kontaktade mig för att berätta att de efter att ha övervakat min linje ansåg att incidenten var löst eftersom de hade verifierat att skärningarna inte längre inträffade.

Ett par dagar senare ser jag hur min linje inte var densamma, speciellt när jag spelade en línea, där jag drabbades av för mycket lagg, något jag inte hade upplevt tidigare.

Jag utför ett hastighetstest och kollar hur min ADSL maxhastighet når inte 8Mb. Jag ringer tillbaka jazztel och efter en förmodad fjärruppdatering av min enrutador, säger reklamfilmen mig att det maximala som min linje stöder är 10 Mb och att de ska nå mig med den hastigheten 8 Mb.

Självklart säger jag er att detta är omöjligt eftersom på samma linje och 5 dagar innan det hade hastigheter på 15 Mb och att nedgången har kommit efter ett haveri.

Svaret på jazztel är samma, de kan inte nå mig mer än 10 Mb Och allt jag säger är meningslöst. Jag bekräftar min position och får ett klipp av samtalet från jazztel.

Ljuger Jazztel om dess hastigheter?

Inför ett sådant scenario väljer jag att lämna jazztel efter 10 år och begär portabilitet från ett kabelbolag. Som är logiskt, när portabiliteten har begärts, jazztel Han kontaktade mig för att ta reda på orsakerna till min avgång och fortsätta att godkänna portabiliteten.

I det här fallet är min samtalspartner en spansk tjej som säger sig tala från Guadalajara. Han uppmanar mig att förklara orsakerna till min avgång, vilket jag gör med stor glädje.

Efter min förklaring börjar taktiken att försöka behålla mig, en av dem att inte sluta prata och skära mig varje gång jag vill avslöja eller förklara något. Som en åtgärd för att hindra mig från att lämna, jazztel Det ger mig samma sak som jag har för 26 € per månad under ett år, det vill säga 5 € rabatt per månad utan att veta om jag i slutet av året skulle ha min gamla kundrabatt igen eller skulle betala marknadspriset .

Rent logiskt är mitt svar negativt, främst för att jag sätter snabbhet och servicekvalitet före den löjliga rabatten, som min samtalspartner ber mig för ett ögonblick att kontrollera fördelarna som min linje kan erbjuda mig.

ÖVERRASKNING! Det visar sig att efter en kontroll, accepterar min linje högst 15 Mb som jag hade njutit av tills jag upplevde problemen, som jag sa till honom så, dessutom berättade jag för honom vad jag hade försökt säga till jazztel på mina senaste samtal tills jag fick en telefon lägg på vid det sista samtalet.

Teknikern bad om ursäkt för problemen och försäkrade mig att de skulle undersöka mina senaste samtal för att se vilka reklamfilmer som svarade mig. Han lovade mig också att han skulle meddela den tekniska tjänsten om en revidering av min linje så att jag skulle få det 15 Mb ADSL.

Men det var redan sent, som jag sa till tjejen, hon hade själv bekräftat att Jazztel hade ljugit för mig sedan juni när jag berättade att jag hade njutit av upp till 15mb på min linje och att de bekräftade att detta inte var möjligt.

Svaret var att det var den hastighet som den borde ha, speciellt efter att ha installerat den nya routern som de skickade till mig. Ny enrutador? Ingen hade skickat mig en ny enrutador som tjejen från jazztel Han blev förvånad och sa till mig att han omedelbart skulle få den nya Jazztel-routern skickad till mig, men jag tackade nej.

Mitt beslut var taget och det var bestämt, så jazztel Han behövde bara erbjuda mig en rabatt på 60 € om jag återvände med dem inom mindre än 60 dagar.

Förresten, nu med kabel har jag hastigheter på 20 Mb nedladdning och 3 Mb uppladdning, men jag har flera tvivel:

Begränsar Jazztel samvetsgrant sina ADSL-hastigheter?

Varför berättar en reklam för mig att jag inte kan ladda ner mer än 10Mb och en tekniker från samma företag säger något annat till mig?

Vi hoppas att du gillade vår artikel Jazztel Maximum Speed ​​​​ADSL Eller tar de oss
och allt som har med saker att göra inom teknikvärlden, mobiltelefoner och den tekniska världen.

 Jazztel Maximum Speed ​​​​ADSL Eller tar de oss
  Jazztel Maximum Speed ​​​​ADSL Eller tar de oss
  Jazztel Maximum Speed ​​​​ADSL Eller tar de oss

Intressanta saker att veta innebörden: Dator

Här lämnar vi också ämnen relaterade till:Teknologi