Hur man inaktiverar eller tar bort kontot

Hur man inaktiverar eller tar bort kontot

Oro relaterade till Facebooks integritetspolicy och kontroll över användardata har funnits ganska länge. Från tid till annan gav den huvudsakliga sociala medieportalen förtydliganden i detta avseende. Rädslan är dock konstant bland många användare runt om i världen. Kanske är det detta som förenar oss här på samma vih. Låt oss se hur du kan inaktivera eller ta bort ditt Fb-konto på iPhone och dator.

Skillnaden mellan att inaktivera och ta bort Fb-konto

När du inaktiverar ditt konto,

  • Ingen på Fb kan se din profil förutom du.
  • Din profil kommer att inaktiveras och ditt namn och dina foton kommer att tas bort från det mesta du har delat.
  • Du kommer att kunna använda Messenger.
  • Endast viss information kommer att vara synlig som meddelanden.
  • Ditt namn kommer att synas i dina vänners vänlista.
  • Ditt namn, inlägg och kommentarer kommer att vara synliga för administratörerna för de grupper du är en del av.

När du tar bort ditt konto,

  • Du kan inte återaktivera ditt konto igen. (endast om du loggar in inom 30 dagar)
  • När du har raderat ditt konto kommer all din data, inklusive uppladdningar, att raderas och kan inte återställas senare.
  • Du kan inte använda appar från tredje part som Instagram som du använde vía Fb-kontoinloggning.
  • Du kommer inte att kunna använda Messenger. Men meddelanden som skickas till dina vänner kommer fortfarande att vara synliga i deras chattar.

Hur du inaktiverar eller tar bort ditt Fb-konto på iPhone eller iPad

  1. Öppna Fb aplicación på din iPhone.
  2. Meny klicka på ikonen med tre horisontella linjer.
  3. Scrolla ner och gå till Inställningar och sekretess.
  4. Knacka Inställningar.
  5. Scrolla ner och öppna Kontoägande och kontroll.
  6. Välj Avaktivering och radering.

    Inaktivera Fb-kontot tillfälligt

  7. Välj “Avaktiveringskonto”.
  8. Knacka Fortsätt med kontoavaktivering.
  9. På nästa vih anger du ditt lösenord.
  10. Fb kommer att fråga varför du vill inaktivera ditt konto, så välj ditt föredragna skäl och tryck på Fortsätta.
  11. Om du är säker, tryck Fortsätta igen.
  12. tryck på i slutet Inaktivera mitt konto ta en kort paus.

    Notera: Om du vill kan du fortsätta att använda Messenger och fortsätta interagera med dina vänner, medan ditt konto fortfarande är inaktiverat. För att göra detta, markera helt enkelt rutan Fortsätt använda Messenger på sidan Inaktivera mitt konto.

    Ta bort Fb-konto permanent

  13. Välja Radera konto och sedan slå Fortsätt med borttagning av konto.
  14. På nästa vih kommer Fb att erbjuda några alternativ för att göra ändringar i ditt konto istället för att ta bort det permanent.
  15. Om du är säker på att ta bort den, tryck på Fortsätt till kontoborttagning igen.
  16. Knacka Ladda ner information för att säkerhetskopiera alla dina viktiga data inklusive dina inlägg, profil- och omslagsbilder och allt.

    Notera: Om du väljer Ladda ner information måste du trycka på skapa en fil och ge Fb lite tid att göra en kopia av din information.

  17. Om du inte vill säkerhetskopiera dina data, tryck på Radera konto.
  18. Ange ditt lösenord och tryck på Fortsätta.
  19. Till sist, berör Radera konto för att bekräfta permanent borttagning av kontot.

Hur man tar bort Fb-konto permanent på PC

  1. Besök Facebooks borttagningssida på webben.
  2. Logga in med din y también-postadress och ditt lösenord.
  3. Klicka på Radera konto. Om du vill inaktivera ditt Fb-konto tillfälligt kan du välja “Inaktivera konto” alternativ.
  4. Ange ditt lösenord och klicka Fortsätta.
  5. Klistra Radera konto igen för att permanent radera kontot.Notera: Fb ger dig 30 dagar på dig att återställa ditt konto om du verkligen vill gå tillbaka. Efter 30 dagar kan du inte logga in igen.

Slutsats

Så, vad tycker du om användningen av Fb? Väljer du avaktivering eller radering? Vilket är ditt föredragna alternativ? Glöm inte att berätta för oss i kommentarsfältet nedan!

Vi hoppas att du gillade vår artikel Hur man inaktiverar eller tar bort kontot
och allt som har med saker att göra inom teknikvärlden, mobiltelefoner och den tekniska världen.

 Hur man inaktiverar eller tar bort kontot
  Hur man inaktiverar eller tar bort kontot
  Hur man inaktiverar eller tar bort kontot

Intressanta saker att veta innebörden: Program

Här lämnar vi också ämnen relaterade till:Teknologi