Tillbehör

Hur man blockerar en YouTube-kanal i några få steg

Dela med sig

Vissa YouTube-kanaler är helt enkelt inte värda din uppmärksamhet, så det är bäst att ta bort dem från dina rekommendationer på plattformen.

YouTube fortsätter att dominera onlinevideomarknaden trots konkurrerande alternativ. På plattformen som ägs av Google kan du hitta videor och kanaler med alla typer av innehåll och för alla smaker, och det är här mycket av dess framgång runt om i världen ligger.

Det finns dock vissa YouTube-kanaler som du förmodligen aldrig vill titta på. De kan producera innehåll av låg kvalitet, som du inte är intresserad av, eller skaparens åsikter stämmer helt enkelt inte överens med dina egna, men hur som helst bör du inte tillåta att kanaler du inte vill titta på dyker upp i ditt YouTube-flöde. Det är därför nedan vi kommer att berätta hur du kan blockera dem. Så du kan inte sluta läsa till slutet.

Hur man blockerar en YouTube-kanal

Hur man blockerar en YouTube-kanal i några få steg

Att vara helt ärlig som tittare, du kan inte blockera en youtube-kanal i ordets vanliga bemärkelse. Det vill säga, du kan helt enkelt förhindra att det visas i dina rekommendationer och i ditt flöde, även om det inte hindrar dig från att se kanalen på andra ställen, till exempel i sökresultat eller på externa sajter.

Du kanske också gillar | 5 saker du bör veta innan du skapar en YouTube-kanal

När du blockerar en YouTube-kanal appliceras detta direkt på ditt konto för att förbättra dina rekommendationer inom plattformen. Det innebär att du kan blockera en kanal på webbversionen av tjänsten, till exempel, och det kommer att blockeras i din mobilapp automatiskt.

Steg för att blockera en kanal från ditt YouTube-flöde

Hur man blockerar en YouTube-kanal i några få steg

Att blockera en YouTube-kanal så att den inte visas i ditt flöde är extremt enkelt, allt du behöver göra är att följa följande steg:

  • Gå in i YouTubes webbplats och logga in med ditt konto.
  • På plattformens hemsida, leta efter en video från kanalen du vill blockera.
  • Placera nu markören på videon.
  • Klicka på tre poäng vertikal.
  • Klicka sedan på alternativet Rekommenderar inte kanal.
  • Om du gjorde ett misstag eller ångrar handlingen du just utförde kan du klicka på Ångra.

Hur man avblockerar en YouTube-kanal

Hur man blockerar en YouTube-kanal i några få steg

Om du vill avblockera en YouTube-kanal kan du också göra det, även om processen är lite längre än den föregående. Och tyvärr, om du inte väljer alternativet Ångra direkt efter att du har blockerat en kanal, kommer du inte att kunna avblockera den individuellt. Med andra ord, det är allt eller inget, eftersom du måste göra det med alla kanaler som du har blockerat genom att följa dessa steg:

  • Logga in med ditt Google-konto. Om du inte har en ännu, så här skapar du en med bara några få steg.
  • Navigera till din sida Min Google-aktivitet.
  • Klicka på alternativet i menyn till vänster Annan Google-aktivitet.
  • Scrolla ner och leta upp avsnittet för YouTube “Jag är inte intresserad” kommentarer.
  • Klicka på alternativet Radera.
  • Klicka igen för att bekräfta din åtgärd Radera.

YouTubes rekommendationsalgoritm fungerar generellt mycket bra, men den kan ibland också misslyckas. Ibland, du kan titta på en video från en kanal och få oändliga rekommendationer från den, men, tänk om du inte gillade det? Eliminera denna huvudvärk för alltid, blockera kanalen och du kan få en mycket bättre upplevelse på Googles populära videotjänst.

Relaterade ämnen: Teknologi

Dela med sig

Disneys logotyp

Vi finns på Google Nyheter! Att följa

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba