Hur jag döljer mitt nummer när jag ringer

Hur jag döljer mitt nummer när jag ringer

Om du inte vill lämna register över ett samtal eller undvika att bli identifierad är uppenbarligen det säkraste du kan göra att använda en allmän telefon. Du bör dock veta att mobiltelefoner kommer med en funktion som gör att du kan dölja ditt nummer när du ringer någon.

Det här alternativet kallas bara “Dölj nummer” och finns i samtalsinställningarna. Det är lätt att aktivera det, men det kommer inte att fungera i alla fall, och jag kommer att förklara varför.

Om du är intresserad kan du också dölja inkommande samtal eller de du tar emot på din mobiltelefon (förhindra att namnet och numret på en kontakt som ringer dig visas), samt dölja samtalen i telefonregistret eller historiken .

Hur man får mitt nummer att visas som privat

Dölj utgående nummerpresentation på Samsung Galaxy S3 mini

Genom att aktivera den här funktionen kommer ditt telefonnummer inte att visas för den andra presenten du ringer.

För att aktivera funktionen varierar processen något från telefon till telefon. Här är två exempel:

Samsung Galaxy: Telefonapp > Inställningar (tryck på menyknappen uppe till höger) > Fler inställningar > Visa mitt ID > Dölj nummer

Motorola Motocicleta G: Telefonapp > Inställningar (knapp med tre punkter) > Inställningar > Ytterligare inställningar > Nummerpresentation > Dölj nummer

Denna funktion är integrerad från fabriken i många Android-telefoner, men förutom att den är aktiverad Det är VIKTIGT att mobiloperatören stödjer denna funktion. Det är därför jag sa att det inte kommer att fungera i alla fall.

Uppenbarligen kan du enkelt kontrollera detta genom att ringa ett testsamtal. När operatören inte stöder den här funktionen, efter att ha aktiverat den, kanske din telefon inte kan ta emot samtal eller ens ringa samtal (till exempel lägger den på direkt efter att du har ringt). Ett annat möjligt sätt att verifiera att din operatör stöder den här funktionen är att slå #31# följt av numret du vill ringa. Om samtalet går igenom, grattis. Annars stöds det inte.

Applikation för att dölja mitt nummer när jag ringer

Bilder ovan: Hur jag döljer mitt nummer när jag ringer och får det att visas som privat med en APP*

Det finns också appar som påstår sig fungera som en ersättning för den inbyggda Android-funktionen som nämns ovan. Anonymt samtal är en av dem. Men oavsett om du använder denna eller en annan APP, är det fortfarande nödvändigt för mobiloperatören att tillhandahålla det stöd som anges ovan.

dölja inkommande samtal

Couchgram v 1.2.2. Motocicleta G 2014

couchgram är en effektiv gratisapp för detta. Det låter dig dölja namnet och numret på kontakten som ringer dig, och låter dig till och med ändra namnet som kommer att visas på skärmen (ge kontakten ett smeknamn), utan att ändra namnet i kontaktlistan. Detta måste göras självständigt för varje kontakt.

Blockera obehörigt svar

Den här appen låter dig även blockera svar på inkommande samtal, genom olika blockeringsmetoder. Först när det konfigurerade låslösenordet har skrivits in kommer det att vara möjligt att svara. Dessutom låter den dig också ställa in en anpassad bakgrund under inkommande samtal (en enda bakgrund för alla samtal).

Couchgram har försvunnit från Google plus Play, men du kan fortfarande ladda ner APK:n från den här länken.

Dölj samtal från logg eller historik

Applikationer: privat utrymme (vänster) vs. Dölj mensaje de texto och samtal (höger).

Det mest praktiska i det här fallet är att använda en applikation som Espacio Privado, som kan laddas ner gratis från Google plus Play. Låter dig dölja samtal och mensaje de texto från en specifik kontakt eller kontakter på Android. De låter dig till och med gömma kontakter i telefonboken.

Plus: Blockera inkommande samtal

Kolla artikeln Appar för att blockera samtal på Android och Blockera samtal och mensaje de texto på Samsung för att se flera sätt att blockera samtal och sms från irriterande personer.

Hur man döljer mensaje de texto på Android

Hur man Döljer kontakter på Android

Var man kan få ett onlinenummer för att verifiera mensaje de texto-tjänster och mer

Vi hoppas att du gillade vår artikel Hur jag döljer mitt nummer när jag ringer
och allt som har med saker att göra inom teknikvärlden, mobiltelefoner och den tekniska världen.

 Hur jag döljer mitt nummer när jag ringer
  Hur jag döljer mitt nummer när jag ringer
  Hur jag döljer mitt nummer när jag ringer

Intressanta saker att veta innebörden: Server

Här lämnar vi också ämnen relaterade till:Teknologi